Vítejte v Ořechu! Ořech je kolekce receptů a dalších zbytečností.

Štítky

středa 8. března 2017

Oříškový dip





Není moc druhů jídla, které bych mohla jíst v jakoukoliv denní dobu, ale burákové máslo k nim rozhodně patří. 
Burákové máslo můžu jíst kdykoliv, s čímkoliv, klidně jen tak se lžící, s banánem, anebo s řapíkatým celerem. Asi existují lepší zvyky na světě, ale tenhle není rozhodně z nejhorších. Burákové máslo obsahuje množství dobrých tuků a bílkovin. Taky palbu kalorií, ale před těmi přivřeme oči! 
Když chci někdy vypadat více sofistikovaně, tak z burákového másla něco uvařím. 
Můj osobní favorit je oříškový dip, který někdy servíruju ve společnosti se zeleninovými tyčinkami jako lepší alternativu nachos a gaucemole, anebo si jím polívám jarní závitky. Anebo ho jím lžící, ale nechci se tady moc opakovat. 


 Suroviny:

  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená na drobno
  • 1 hrnek burákového másla (crunchy)
  • 3/4 hrnku kokosového mléka (nebo jiného rostlinného nemléka)
  • 1 lžíce chilli omáčky
V menším hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm cibuli 3-4 minuty. Přídáme zbytek surovin a zahříváme, až je omáčka hladká a teplá. Servírujeme teplé :)

Zdroj: Edmonds Illustrated Collection






Žádné komentáře:

Okomentovat