Není moc druhů jídla, které bych mohla jíst v jakoukoliv denní dobu, ale burákové máslo k nim rozhodně patří.
Burákové máslo můžu jíst kdykoliv, s čímkoliv, klidně jen tak se lžící, s banánem, anebo s řapíkatým celerem. Asi existují lepší zvyky na světě, ale tenhle není rozhodně z nejhorších. Burákové máslo obsahuje množství dobrých tuků a bílkovin. Taky palbu kalorií, ale před těmi přivřeme oči!
Když chci někdy vypadat více sofistikovaně, tak z burákového másla něco uvařím.
Můj osobní favorit je oříškový dip, který někdy servíruju ve společnosti se zeleninovými tyčinkami jako lepší alternativu nachos a gaucemole, anebo si jím polívám jarní závitky. Anebo ho jím lžící, ale nechci se tady moc opakovat.
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 malá cibule, nakrájená na drobno
- 1 hrnek burákového másla (crunchy)
- 3/4 hrnku kokosového mléka (nebo jiného rostlinného nemléka)
- 1 lžíce chilli omáčky
V menším hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm cibuli 3-4 minuty. Přídáme zbytek surovin a zahříváme, až je omáčka hladká a teplá. Servírujeme teplé :)
Zdroj: Edmonds Illustrated Collection
Zdroj: Edmonds Illustrated Collection
Žádné komentáře:
Okomentovat