Vítejte v Ořechu! Ořech je kolekce receptů a dalších zbytečností.

Štítky

neděle 12. března 2017

Krémová polévka z červené řepy

Protože dneska existují blbý jména pro všechno, červené řepě se říká krvavý elixír mládí, a seznam jejích předností, který se táhne od vyvolávání dobré nálady až po prevenci rakoviny, by vydal na celou knihu. Ke všemu dobře chutná a v podobě krémové polévky zahřeje.









Ingredience:
  • 1 červená cibule
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 500g červené řepy
  • 200g mrkve
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • půl svazku petržele
  • 1 čajová lžička nastrouhané kůry citronu
  • 6 polévkových lžic roslitnné smetany (ideálně kokosová)
  • sůl, pepř
  • sezamová semínka
Oloupaný zázvor a cibuli nasekat nadrobno, červenou řepu a mrkev oloupat a nakrájet na malé kostky.
V hrnci rozehřát olej, nejdřív osmažit cibuli se zázvorem, asi po dvou minutách přidat mrkev a řepu a za stálého obracení smažit asi 3 minuty. Polít sójovou omáčkou a vývarem a nechat vařit, až je zelenina měkká. 
Poté rozmixovat tyčovým mixérem, přidat citronovou kůru, petržel nasekanou nadrobno, smetanu, a dochutit solí a pepřem. 
Konzistenci doladit zeleninovým vývarem podle přání.

Zdroj: Ruediger Dahlke, Strava pro klid v duši, recepty veganské kuchyně


Žádné komentáře:

Okomentovat