Ingredience:
- 1 červená cibule
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 500g červené řepy
- 200g mrkve
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 600 ml zeleninového vývaru
- půl svazku petržele
- 1 čajová lžička nastrouhané kůry citronu
- 6 polévkových lžic roslitnné smetany (ideálně kokosová)
- sůl, pepř
- sezamová semínka
Oloupaný zázvor a cibuli nasekat nadrobno, červenou řepu a mrkev oloupat a nakrájet na malé kostky.
V hrnci rozehřát olej, nejdřív osmažit cibuli se zázvorem, asi po dvou minutách přidat mrkev a řepu a za stálého obracení smažit asi 3 minuty. Polít sójovou omáčkou a vývarem a nechat vařit, až je zelenina měkká.
Poté rozmixovat tyčovým mixérem, přidat citronovou kůru, petržel nasekanou nadrobno, smetanu, a dochutit solí a pepřem.
Konzistenci doladit zeleninovým vývarem podle přání.
Zdroj: Ruediger Dahlke, Strava pro klid v duši, recepty veganské kuchyně
Zdroj: Ruediger Dahlke, Strava pro klid v duši, recepty veganské kuchyně
Žádné komentáře:
Okomentovat